• Summary

 • Over tien jaar moet een kwart van ons voedsel biologisch zijn. Maar wat betekent deze ambitie voor ons? En voor de mensen die ons eten produceren? In de BioPodcast neemt journalist Sander Heijne je mee door de gehele biologische voedselketen. De Biopodcast is een initiatief van de Bioborrel en mogelijk gemaakt door BioNedeland, verenging van biologische producenten en handel. De podcast is een productie van Pop Up press. Voor meer informatie www.bionederland.nl/podcast
  © 2022 De BioPodcast
  Show more Show less
Episodes
 • Feb 17 2022

  Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst. Daarom gaan we in de voorlopig laatste aflevering van de BioPodcast in gesprek met directeur Lianne de Bie van het Slow Food Youth Network. We vragen haar hoe we jonge consumenten kunnen verleiden om (vaker) biologisch te eten.

  Show more Show less
  36 mins
 • Dec 22 2021

  Op onze reis door de keten, zijn we in de biologische supermarkt Gimsel in Rotterdam beland. In gesprek met de eigenaar Roosmarijn Saat onderzoeken we hoe we meer consumenten kunnen verleiden om biologisch te eten. En zij kan het weten; in haar winkel bedient ze elke week 7.000 consumenten. 

  Show more Show less
  44 mins
 • Jul 13 2021

  Terwijl in Nederland amper 4 procent van onze voedselproductie biologisch is, staat de teller in Denemarken al op 12 procent. Hoe hebben die Denen dat geflikt? En wat kunnen wij van hen leren? We vragen het Paul Holmbeck, die sinds de jaren negentig geldt als de grote gangmaker achter de opmars van de Deense biologische sector.

  Show more Show less
  34 mins

What listeners say about De BioPodcast

Average Customer Ratings

Reviews - Please select the tabs below to change the source of reviews.