1 title per month from Audible’s entire catalog of best sellers, and new releases.
Access a growing selection of included Audible Originals, audiobooks and podcasts.
You will get an email reminder before your trial ends.
Your Premium Plus plan is $14.95 a month after 30 day trial. Cancel anytime.
Buy for $6.86

Buy for $6.86

Pay using card ending in
By confirming your purchase, you agree to Audible's Conditions of Use and Amazon's Privacy Notice. Taxes where applicable.

Publisher's Summary

Hans och Kristin är ett medelålders par som båda jobbar inom vården i ett lagom stort svenskt samhälle. Gradvis blir deras grå vardag alltmer dramatisk när deras patienter och anhöriga drabbas av ett mystiskt sjukdomsutbrott. Den burdusa och karriärlystna Eva, överläkare på sjukhuset, tar befäl över situationen och spelar ett allt högre spel. Efterhand ansamlas tecknen på att smittspridningen är avsiktlig - men av vem, och varför? 

Wallér & Filipsson öser ur sammanlagt mer än ett halvt sekels erfarenhet från sjukvården för att skapa ett autentiskt drama innefattande lika delar svek, smitta och ond bråd död.

Wallér & Filipsson är en författarduo bestående av mor och son, med en mycket gedigen medicinsk bakgrund. Jon Edman Wallér är läkare och doktorand under specialistutbildning i vårdhygien och klinisk mikrobiologi, verksam vid Södra Älvsborgs Sjukhus i Borås och Göteborgs Universitet.

Anne Filipsson är både utbildad sjuksköterska och läkare. Som ortoped driver hon en privat ortopedmottagning, Cityortopedi, i Stockholm. Efter ett helt yrkesliv i vården har hon öst ur sina erfarenheter för att skapa en trovärdig bakgrund till berättelsen.

©2021 SAGA Egmont (P)2021 SAGA Egmont

More from the same

What listeners say about Dödlig smitta

Average Customer Ratings

Reviews - Please select the tabs below to change the source of reviews.