1 title per month from Audible’s entire catalog of best sellers, and new releases.
Access a growing selection of included Audible Originals, audiobooks and podcasts.
You will get an email reminder before your trial ends.
Your Premium Plus plan is $14.95 a month after 30 day trial. Cancel anytime.
Myteriet på Bounty [Mutiny on the Bounty]  By  cover art

Myteriet på Bounty [Mutiny on the Bounty]

By: Charles Nordhoff,James Norman Hall
Narrated by: Håkan Julander
Try for $0.00

$14.95/month after 30 days. Cancel anytime.

Buy for $40.00

Buy for $40.00

Pay using card ending in
By confirming your purchase, you agree to Audible's Conditions of Use and Amazon's Privacy Notice. Taxes where applicable.

Publisher's Summary

Myteriet på Bounty är baserad på den historiska händelsen 1789, där en del av besättningen på det engelska fartyget H.M.S. Bounty med understyrman Fl Myteriet på Bounty är baserad på den historiska händelsen 1789, där en del av besättningen på det engelska fartyget H.M.S. Bounty med understyrman Fletcher Christian i spetsen begick myteri....etcher Christian i spetsen begick myteri mot sin kapten William Bligh. I romanen av Nordhoff & Hall följer vi den fiktiva jag-berättaren Roger Byam (baserad på Peter Heywood), som är en ung kadett, som följer med på Bountys seglats mot Tahiti, där han ska samla information om de inföddas språk. Genom Byam får vi höra om kapten Blighs orättfärdiga behandling av sitt manskap, om myteriet och om hans eget och andra av besättningsmedlemmarnas efterföljande dramatiska öden. Myteriet på Bounty har filmatiserats flera gånger, bland annat 1962 med Marlon Brandon i rollen som Fletcher Christian.

Please note: This audiobook is in Swedish.

©1959 Laura Nordhoff, Marguerite Nordhoff Chadwick, Sarah Nordhoff McGregor, Charles Nordhoff Jr., James Nordhoff Bunkley, Sarah M. Hall, Nancy Hall Rutgers & Conrad Hall (P)2017 Bechs Forlag - Viatone

Critic Reviews

"Myteriet på Bounty består av allt det material, som äventyrsromaner är gjorda av. Dess historiska noggrannhet gör den inte mindre spännande. Berättarstilen är intressant med sin äkta 1700-talskänsla och är samtidigt uppfriskande charmerande och vacker." ( New York Times)

What listeners say about Myteriet på Bounty [Mutiny on the Bounty]

Average Customer Ratings

Reviews - Please select the tabs below to change the source of reviews.