• Summary

 • In de kersverse reeks gaat de avontuurlijke culinaire expert samen met zijn gasten dieper op zoek naar wat het nou precies is dat onze zintuigen zo in vervoering brengt. Waarbij de actualiteit niet bepaald geschuwd wordt, en op z’n tijd van stevige vraagtekens voorzien wordt. Puur en eerlijk, zoals we hem al kennen.
  JuiceJunk Studio © 2021 René Pluijm
  Show more Show less
Episodes
 • Jan 20 2021
  René Pluijm’s populaire televisiereeks Pluijm’s Eetbare Wereld krijgt een podcast variant: Pluijm’s Eetbare Podcast In de kersverse reeks gaat de avontuurlijke culinaire expert samen met zijn gasten dieper op zoek naar wat het nou precies is dat onze zintuigen zo in vervoering brengt. Waarbij de actualiteit niet bepaald geschuwd wordt, en op z’n tijd van stevige vraagtekens voorzien wordt. Puur en eerlijk, zoals we hem al kennen.
  Show more Show less
  1 min
 • Feb 10 2021

  Culinair nomade, TV presentator, kok en ondernemer René Pluijm in gesprek met neurowetenschapper en cognitief psycholoog Ayca Szapora. Over creativiteit, eten, het brein en het leven.

   

  In deze eerste aflevering van Pluijm’s Eetbare Podcast gaat René Pluijm in gesprek met Ayca Szapaora; Trainer, neurowetenschapper, cognitief psycholoog, zelfrealisatie coach en bedrijfskundige met een Black Belt in Lean Six Sigma. Haar hersenonderzoek resulteerde in meerdere wetenschappelijke publicaties over creativiteit, onbewuste cognitieve strategieën en hoe je de manier kunt veranderen waarop je brein problemen oplost en nieuwe ideeën vormt.

   

  De aflevering werd opgenomen op de dag dat de mondkapjesplicht in Nederland van kracht werd, midden in corona tijd. Het leverde zo’n boeiend en enerverend gesprek op dat we er twee delen van hebben moeten maken. Volgende week deel 2.

   
  Website Ayca: https://aycaszapora.nl/
  Website René: https://www.pluijmseetbarewereld.nl/

  Show more Show less
  43 mins
 • Feb 16 2021

  In deze tweede aflevering van Pluijm’s Eetbare Podcast gaat René Pluijm verder in gesprek met neurowetenschapper, cognitief psycholoog en bedrijfskundige Ayca Szapora. 
  Hoe kan je het brein voor je laten werken? Als je kritiek hebt op iets ben je dan een zeikerd of weet je hoe iets beter kan? Wat is sociaal bewijs? Als je weet dat je moet veranderen, doe je dat dan ook? Is gedragsmanipulatie slecht? Is fysiek contact toch belangrijk in deze tijd van afstand houden? 

  En tenslotte vraagt de René de vraag der vragen: "Wat moet er in de wereld veranderen?" Zou Ayca daar het antwoord op weten? 


  Website Ayca: https://aycaszapora.nl/
  Website René: https://www.pluijmseetbarewereld.nl/

  Show more Show less
  56 mins

What listeners say about Pluijm’s Eetbare Podcast (PEP)

Average Customer Ratings

Reviews - Please select the tabs below to change the source of reviews.