• Summary

 • “Klare wijn schenken, kent u die uitdrukking”, zou dominee Gremdaat zeggen. Het betekent: eerlijk en duidelijk vertellen hoe de situatie in elkaar steekt. En dat is precies wat ik probeer te doen als het om wijn gaat. Geen snobistische taal, geen technisch geleuter, geen gezever over terroir. Nee, gewoon in normale taal uitleggen wat je van een bepaalde wijn vindt. Dat doe ik als wijnliefhebber al een tijdje op mijn Instagram-account Klare_wijn en nu ook via deze podcast. Samen met wijnvriend Ernst-Jan Overduin bespreek ik om de twee weken een thema uit de wondere wereld. We zijn altijd op zoek naar fascinerende verhalen en grappige weetjes die zelfs de verstokte wijndrinker nog niet kent. Heb je tips, opmerkingen, kritiek of complimenten? Mail naar Antoin Peeters (antoin@klarewijnpodcast.nl) Bezoek ook onze website voor alle leuke extra info: www.klarewijnpodcast.nl
  © 2022 Klare wijn Podcast
  Show more Show less
Episodes
 • Jun 15 2022

  Wie aan België denkt, denkt vooral aan bier of chocolade, maar er wordt er ook steeds meer wijn gemaakt. De afgelopen jaren zijn er honderden hectaren bijgekomen. En de kwaliteit is ook stukken beter geworden. Zowel in Vlaanderen als Wallonië staan wijngaarden met uiteenlopende druivenrassen. Toch weten wij ‘Hollanders’ er vrij weinig van, maar daar gaan we in deze podcast verandering in brengen. Dat doen we vanaf Wijndomein Valke Vleug in Puurs, het wijn(t)huis van Vinetiq. We praten daar met 2 gasten: oprichter en wijnmaker Pieter Raeymaekers en vinoloog en wijnadviseur Mitchell Ligthart.  Ook hebben we het uitgebreid over het begrip ‘cool climate wine’. Kortom; luister nu naar podcast 22: Wijnen uit België.

  Show more Show less
  1 hr
 • May 11 2022

  Nog nooit zaten we met de Klare Wijn podcast op zo’n mooie locatie. De 21ste editie werd opgenomen in de historische kelders van wijnhuis Thiessen in Maastricht, het oudste wijnhuis van Nederland. Een prachtige  plek om het eens uitgebreid te hebben over klassieke wijnen uit Frankrijk, uit de Bordeaux bijvoorbeeld of de Loire. Een man die daar alles van weet is Gerry Habets, vinoloog en bedrijfsleider bij Thiessen. En hij heeft ook een hele bijzondere wijn meegenomen dier lang geleden bij Thiessen zelf werd gebotteld. Luister nu naar de nieuwe Klare Wijn Podcast: Klassiek Frankrijk bij Thiessen.

  Show more Show less
  1 hr and 22 mins
 • Apr 13 2022


  Het team van de Klare Wijn Podcast reisde voor deze aflevering speciaal af naar het zuiden van het land, Maastricht om precies te zijn. Want we gingen op bezoek bij de Apostelhoeve, het bekendste en populairste wijnhuis van Nederland. We spraken daar met de jongste generatie: Robin en Gilbert Hulst. Maar ook Pa Mathieu was erbij. Zij vertelden ons alles over hun leven als wijnboer. Over het tekort aan wijn, de generatiestrijd, dagelijkse zorgen, forse prijsstijgingen, de gevolgen van de klimaatverandering en de ambitieuze toekomstplannen. Uiteraard proefden we alle wijnen, waaronder 4 Rieslings van verschillende jaargangen. Ga er dus maar eens lekker voor zitten! De 20ste Klare Wijn Podcast: De Apostelhoeve!

  Show more Show less
  1 hr and 33 mins

What listeners say about Klare wijn Podcast

Average Customer Ratings

Reviews - Please select the tabs below to change the source of reviews.