• Sterk als een leeuw

  • Adoptie, anorexia en liefde - Mijn zoektocht naar een gelukkig leven
  • By: David Samwel
  • Narrated by: Kevin Hassing
  • Length: 6 hrs and 43 mins

1 title per month from Audible’s entire catalog of best sellers, and new releases.
Access a growing selection of included Audible Originals, audiobooks and podcasts.
You will get an email reminder before your trial ends.
Your Premium Plus plan is $14.95 a month after 30 day trial. Cancel anytime.
Sterk als een leeuw  By  cover art

Sterk als een leeuw

By: David Samwel
Narrated by: Kevin Hassing
Try for $0.00

$14.95/month after 30 days. Cancel anytime.

Buy for $14.76

Buy for $14.76

Pay using card ending in
By confirming your purchase, you agree to Audible's Conditions of Use and Amazon's Privacy Notice. Taxes where applicable.

Publisher's Summary

De discussie over adoptie is de afgelopen jaren steeds scherper geworden, maar naar het verhaal van de geadopteerde zelf wordt te weinig geluisterd.

David Samwel wordt als baby bij een tempel in het zuiden van Thailand te vondeling gelegd. Er wordt met hem heen en weer gesjouwd. Van de tempel naar een ziekenhuis, naar het politiebureau, naar een weeshuis. Tot hij op tweejarige leeftijd aankomt in Nederland, bij zijn nieuwe ouders.

Naarmate David ouder wordt, heeft hij steeds meer vragen. Hij weet dat er ergens iemand is die zijn waarheid kent. Die weet hoe en wanneer hij geboren werd, hoe hij eruitzag. Iemand die hem heeft vastgehouden en in de ogen heeft gekeken. En er moet een moment geweest zijn dat hij heeft teruggekeken, recht in de ogen van de persoon die van iedereen op de wereld het meeste op hem lijkt.

Hij begint zijn gedachten op te schrijven en stelt regels op om zo goed mogelijk de controle over zijn lichaam te krijgen. Want zijn lichaam lijkt het enige wat hij nog kan controleren. Tegelijk onderzoekt hij zijn angsten en verzint antwoorden op vragen die hem gesteld zouden kunnen worden met betrekking tot zijn weigering om te eten of over het doel in zijn leven.

Sterk als een leeuw is de zoektocht van een jongen naar een nieuw evenwicht, onder bijzonder moeilijke omstandigheden: adoptie en anorexia nervosa. Tegelijk hartverscheurend en hoopgevend, mysterieus en inspirerend, teder en krachtig. Vanuit het hart van zijn proces verhaalt David Samwel over eenzaamheid en liefde, over twijfels en vertrouwen en over een diep gemis. Sterk als een leeuw is het resultaat van een soms wanhopige zoektocht naar de eigen identiteit.

©2021 Meulenhoff Boekerij B.V. (P)2021 Meulenhoff Boekerij B.V.

What listeners say about Sterk als een leeuw

Average Customer Ratings

Reviews - Please select the tabs below to change the source of reviews.