1 title per month from Audible’s entire catalog of best sellers, and new releases.
Access a growing selection of included Audible Originals, audiobooks and podcasts.
You will get an email reminder before your trial ends.
Your Premium Plus plan is $14.95 a month after 30 day trial. Cancel anytime.
Buy for $6.86

Buy for $6.86

Pay using card ending in
By confirming your purchase, you agree to Audible's Conditions of Use and Amazon's Privacy Notice. Taxes where applicable.

Publisher's Summary

Moje Lindbohm är bara arton år gammal när hon misshandlas av en grupp män så att blodet rinner. När de är klara slänger de in henne i en bil. Moje har pekats ut som en rebell. I tiden efter den iranska revolutionen, under ayatollah Khomeinis styre, är hon en utav alla tusentals kvinnor och män som anses vara förrädare. De är motståndare till regimen. Därför måste de fängslas.

Svart får, vitt får – Scener ur ett fängelse är Mojes egen berättelse om tiden som politisk fånge. I boken bearbetar hon även sina trauman med hjälp av terapeuten Majlis. Smärtsamma minnen kommer återigen upp till ytan när det som en gång trängts bort börjar lirkas fram, undan för undan. Resultatet är en unik läsupplevelse, som inte bara låter läsaren följa författaren genom fysiska händelser, utan även genom de efterföljande psykologiska processerna.

Moje Lindbohm, född 1962, är en iransk-svensk psykoterapeut, lärare och författare. Hon är född i Tehran. Hennes bok Svart får, vitt får – Scener ur ett fängelse handlar om hennes egen tid som politisk fånge i Iran. Den tryckta utgåvan av boken är utgiven på förlaget Ekström & Garay.

©2022 SAGA Egmont (P)2022 SAGA Egmont

More from the same

What listeners say about Svart får, vitt får

Average Customer Ratings

Reviews - Please select the tabs below to change the source of reviews.