1 title per month from Audible’s entire catalog of best sellers, and new releases.
Access a growing selection of included Audible Originals, audiobooks and podcasts.
You will get an email reminder before your trial ends.
Your Premium Plus plan is $14.95 a month after 30 day trial. Cancel anytime.
Thatcher  By  cover art

Thatcher

By: Jørgen Sevaldsen
Narrated by: Hanne Nielsen
Try for $0.00

$14.95/month after 30 days. Cancel anytime.

Buy for $7.85

Buy for $7.85

Pay using card ending in
By confirming your purchase, you agree to Audible's Conditions of Use and Amazon's Privacy Notice. Taxes where applicable.

Publisher's Summary

Margaret Thatcher var en formidabel politisk leder. Meningerne om Thatchers indsats som britisk premierminister 1979-90 er imidlertid stadig meget delte. For den britiske centrum-venstrefløj var hun en katastrofe, hvis nyliberalistiske reformer polariserede det britiske samfund, ydmygede fagbevægelsen, ødelagde den britiske fremstillingsindustri, demonterede velfærdsstaten og bar griskhed, småborgerlighed og snæversynet nationalisme frem som bærende samfundsværdier. For højrefløjen var hun en person, der standsede Storbritanniens økonomiske nedtur og vendte den til fremgang, genskabte landets anseelse udadtil og slog et bravt slag for ‘nationernes Europa’ frem for et Europa regeret af bureaukrater i Bruxelles.

Det står fast, at hun var en usædvanlig kvinde, der i 1950’erne satsede på en politisk karriere i en tid, hvor det ikke var almindeligt for en gift kvinde og mor at forfølge den slags ambitioner. Hun var arbejdsom, hurtigt opfattende, havde klæbehjerne, pligtfølelse og var uforfærdet. Hun havde politisk tæft og talent, og var i stand til at formidle sine budskaber til vælgerne. Hun blev "Jernladyen" med den hårdtslående håndtaske.

Jørgen Sevaldsen giver i Thatcher en velskrevet og veloplagt skildring af en af det 20. århundredes mest markante politiske personligheder.

©2021 Gyldendal (P)2021 Gyldendal

More from the same

What listeners say about Thatcher

Average Customer Ratings

Reviews - Please select the tabs below to change the source of reviews.