adbl_ms_membershipImage_includedwith_altText_B076FLV3HT
adbl_ms_membershipImage_includedwith_altText_B076FLV3HT

1 audiobook of your choice.
Stream or download thousands of included titles.
$14.95 a month after 30 day trial. Cancel anytime.
Buy for $19.70

Buy for $19.70

Pay using card ending in
By confirming your purchase, you agree to Audible's Conditions of Use and Amazon's Privacy Notice. Taxes where applicable.

Publisher's Summary

Utopia Avenue was hot en happening in 1967-1968. Het was de eigenzinnigste band ever, al heb je er nog nooit van gehoord. In de psychedelische dampen van Londen spinnen folkzangeres Elf Holloway, gitaarvirtuoos Jasper de Zoet, bluesbassist Dean en jazzdrummer Griff, een op vele vlakken onwaarschijnlijk viertal, goud uit hun muzikale samenwerking. Ruige tochten langs achterafzaaltjes, seks, drugs en roem in Soho, nieuwe drank en oude demonen, ups en downs: alles levert stof voor de songs op hun enige twee elpees. Spektakel in Amsterdam, opsluiting in Rome en onvoorzien gevaar in Amerika: dat de band een enerverend bestaan leidt is nog zwak uitgedrukt.

David Mitchells nieuwe roman volgt Utopia Avenues reis door hemel en hel, langs straatrellen en hersenrevoltes, onwerkelijke trips en werkelijk tuig, de kunst van het songschrijven en harde levenslessen, langs de familie die we kiezen en die we meekrijgen, naar een pact met de duivel, en de wankele ladder van het succes. Kunnen wij de wereld veranderen, of verandert zij ons? Utopia betekent 'nergens', maar zouden we een betere wereld kunnen bereiken als we wisten waar die lag?

©2020 Meulenhoff Boekerij BV (P)2020 Meulenhoff Boekerij BV

Critic Reviews

Verdraaid aanstekelijk verteld
-- Trouw

Utopia Avenue, een heerlijke, van enthousiasme druipende, overvolle, bontgekleurde, overstuurde, komische, ontroerende, tedere, historische én futuristische, klassieke én fantasyroman
-- de Volkskrant

Een fijn boek over popmuziek, psychedelica en allerlei intermenselijk gedoe
-- NRC Handelsblad

Een swingende muziekroman
-- VPRO Gids

De nieuwe roman Utopia Avenue van David Mitchell is een trip down memory lane naar de tijd van Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band. Mitchells liefde voor muziek spat van het papier
-- het Parool

What listeners say about Utopia Avenue (Dutch edition)

Average Customer Ratings

Reviews - Please select the tabs below to change the source of reviews.